Τηγανίτες με σιρόπι

2020-03-28

Οι αφράτες τηγανίτες είναι το Σαββατιάτικο όνειρο κάθε μάγειρα. Για πρωινό ή πρόγευμα, μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε χρόνο μηδέν. Υπάρχουν άπειρα πράγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γαρνίρισμα, αλλά η οικογένειά μου τις αγαπά πιο παραδοσιακές, με σιρόπι σφενδάμου και φρούτα. Είναι μία συνταγή που προσπαθούμε να έχουμε τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

κ

Υλικά

  1. 3/4 φλ. Γαλα
  2. 2 κσ λιωμενο βούτυρο ή λαδι
  3. 1 αυγό
  4. 1 φλ αλεύρι Γ. Ο. Χ
  5. 2 κουταλιές γλυκού, μπεικιν παουντερ
  6. 2 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη (η και λιγότερη εάν θέλετε
  7. Να γίνει αλμυρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατι

Εκτέλεση

  1. Σε ενα μπολ χτυπας ελαφρά το αυγό. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, το μπεικιν την ζάχαρη και το αλεύρι... Γίνεται ένας σχετικα αραιός χυλός... Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μισο κουταλι βούτυρο και ρίχνουμε χυλό ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να κάνουμε τις τηγανιτες .. Μόλις ξεκολλανε απο το τηγάνι τις γυριζουμε απο την αλλη με μια σπάτουλα... Τις αφήνουμε παλι μέχρι να ξεκολλανε και.... Ετοιμες...

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε