Σούπα λαχανικών (περασμένη)

Σουπες λαχανικών περασμένες= Πράσο & κρεμμύδι+λαχανικό+ζωμό----> πολτοποίηση--> πέρασμα + βούτυρο & κρέμα
Υλικά: (για μερίδες):
250 gr λαχανικά, 2 lt ανοιχτόχρωμο ζωμό η κοτόπουλο η λαχανικών η διαφορετικά βαζουμε νερό, 50 gr ψιλοκομμένα κρεμμύδια, 25 gr πράσο, 1 μπουκε γκαρνι(παίρνουμε ενα τούλι η φυλλα απο πρασο και βαζουμε μεσα μυρωδικά και τα δενουμε με σπάγκο), αλατοπίπερο, 25 ml κρέμα γάλακτος(προαιρετικά), 50 gr βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
2. Τα σοτάρουμε σ βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο.
3. Ριχνουμε ανοιχτόχρωμο ζωμό η νερό. Αλατιζουμε.
4. Ξαναβαζουμε τη σούπα στη φωτιά για να πάρει βράση σε κατσαρόλα σκεπασμένη εως ότου ψηθούν τα λαχανικά.
5. Πολτοποιουμε στο μίξερ και στη συνέχεια περνάμε απο σιτα πιέζοντας.
6. Ξαφριζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
7. Βουτυρωνουμε και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Διατηρούμε τη σουπα ζεστή.
Σημειωσεις: α) Σαυτες τις σουπες τροπος δεσίματος εκτος απο αλευρι είναι να χρησιμοποιούμε πατατα η ρυζι για να ειναι πιο πηχτή.
β) Συνοδεύουμε με κρουτον χωριστά.
γ) Προαιρετικά, μπορούμε στην συνταγή να προσθέσουμε κομμάτια μπέικον σοταρισμενα.