Σουφλέ Σοκολάτας

α) 450 gr κουβερτούρα, 450 gr βούτυρο
β) 5 αβγά, 5 κρόκοι αβγών, 150 gr ζάχαρη
γ) 100 gr αλεύρι μαλακό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν Μαρί.
2. Χτυπάμε πολύ καλά το μείγμα β) μέχρι να αφρατεψει.
3. Αναμειγνυουμε τα μείγματα που προκυπτουν απο το α) και β), ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
4. Κοσκινιζουμε το αλεύρι και το αναμειγνυουμε, με πολύ απαλές κινήσεις, με το προηγούμενο μειγμα που έχουμε ενώσει δηλαδη το α και το β.
5. Το μείγμα αυτο το βάζουμε σε πορσελανινα πυριμαχα μπολακια τα οποια έχουμε σεμιζαρει με ζάχαρη η με βούτυρο-αλεύρι.
6. Ψήνουμε στους 180°-200° C για 5-7 λεπτά. Όσο πιο γρήγορα βγει τόσο πιο υγρό ειναι μέσα. Άρα το βγάζουμε σύμφωνα με το πβς θέλουμε να σερβιριστεί (υγρό εσωτερικά η συμπαγές).
6. Σερβίρεται ζεστό με κρέμα γάλακτος, παγωτό κλπ.