Σαραγλί

2020-04-14

Υλικά:
1 kgr φύλλο κρουστας, 1 kgr βούτυρο γάλακτος, 400 gr αμυγδαλοψιχα, 3 gr κανέλα, 2 gr γαρύφαλλο.
Υλικα για το σιρόπι: (31-32 γραδα)
750 gr ζάχαρη, 450 ml νερό, 150 gr γλυκόζη, 1 κανέλα ξύλο, 1/4 λεμόνι, 3 gr βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Τοποθετούμε 2 φύλλα κρουστας επάνω στο μάρμαρο. Βαζουμε τη βέργα λίγο πιο κάτω απο τη μέση και διπλωνουμε το φύλλο.
2. Ρίχνουμε τα υλικά της γέμισης σε ολο το πλάτος του φύλλου.
3. Περιστρεφουμε τη βέργα τυλίγοντας χαλαρά το φύλλο και κλείνοντας μέσα τη γέμιση.
Οταν τυλιχτεί ολο το φύλλο πιάνουμε δεξιά  και αριστερά τις δυο άκρες και σουρώνουμε προσεκτικά.
4. Στη συνέχεια σπρώχνουμε ετσι ωστε να βγει απο τη βεργα και τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρομενο.
5. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε το ταψί. Αλείφουμε με βούτυρο απο πάνω και τοποθετούμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει, έπειτα το κόβουμε.
6. Περιχύνουμε με βούτυρο λιωμένο μέχρι να το σκεπάσουμε και φουρνιζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 45-50 λεπτά.
7. Βγάζουμε απο το φούρνο, στραγγίζουμε το βούτυρο και σιροπιαζουμε με σιρόπι ζεστο- ζεστό.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε