Σάλτσα πέστο

2020-04-04

Χρησιμοποιώ το πέστο για ντιπ, σάλτσες και μαρινάδες, κάτι που με τον καιρό το μετέτρεψε σε απαραίτητο συστατικό της κουζίνας μου. Πλέον φροντίζω πάντοτε να υπάρχει τουλάχιστον ένα βάζο στο ντουλάπι. Μέσα από πειραματισμούς, δημιούργησα αυτή την εύκολη συνταγή 10 λεπτών που πάντα ξετρελαίνει. Δοκιμάστε το και μη διστάσετε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας!

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 200 ml. πέστο (6 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 15 mins

Υλικά

  • 2 μεγάλα κλωνάρια φύλλα βασιλικού ή 1½ φλυτζάνια φύλλα από σγουρό βασιλικό
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 40 gr κουκουνάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 120 ml. ελαιόλαδο καλής ποιότητας
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

  1. Πλένουμε και στεγνώνουμε πάρα πολύ καλά τα φύλλα βασιλικού. Τρίβουμε την παρμεζάνα.
  2. Σε ένα τηγάνι ή στον φούρνο καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και ψήνουμε το σκόρδο με την φλούδα του να μαλακώσει.
  3. Βάζουμε τον βασιλικό, το σκόρδο καθαρισμένο, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα και το αλάτι στο moulti και πολτοποιούμε τα υλικά.
    Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε 3 δόσεις και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει η σάλτσα ωραία, κρεμώδη μορφή!
  4. Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε