Πανακοτα με σαλτσα απο φρούτα

350 ml γαλα φρέσκο, 125 gr ζάχαρη, 25 gr φύλλα ζελατίνης, 650 gr κρέμα γάλακτος ζωική, 3 gr βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με ρην ζάχαρη και τη βανίλια να βράσουν ανακατεύοντας στην αρχή με σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μην κολλήσει.
2. Παράλληλα βάζουμε τις ζελατίνες σε μια μπασινα με νερό μέχρι να μαλακώσουν και ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωριστά.
3. Οταν βράσει το μείγμα του γάλακτος το κατεβάζουμε απο την φωτιά και Ρίχνουμε μεσα τις ζελατίνες ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να λιώσουν.
4. Αυτό το μείγμα το περνάμε απο σινουα(αν δεν εχουμε οποιαδηποτε αλλο σκευος που μπορουμε να το περάσουμε) και εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
5. Τοποθετούμε σε ανάλογες φόρμες η φορμακια, βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε 3 ωρες περίπου.
6. Αφου παγώσουν ξεφορμαρουμε βυθίζοντας τα φαρμάκια για Μερίκα δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
7. Σερβιρουμε με σαλτσα απο φρούτα
ΣΑΛΤΣΑ ΦΡΟΥΤΩΝ:
Υλικά: 500 gr πολτό φρούτου ( φράουλας,βατόμουρο,μυρτιλλο κ.α), 250 ml νερό, 200 gr ζάχαρη, 60 gr γλυκόζη, 30 ml λικέρ του ίδιου φρούτου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Βάζουμε ολα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν, εκτός απο το λικέρ, ανακατεύοντας.
2. Οταν βράσουν αφαιρούμε και προσθέτουμε το λικέρ.
3. Κρυωνουμε και σερβίρουμε.