Μύδια Μαρινιερ( mariniere)

Σε ενα τηγάνι σοτάρουμε κρεμμύδια κομμένα μαζί με τα μύδια. Κλείνουμε Καλα το καπάκι και αφήνουμε να βράσουν για 5' λεπτά περίπου. Στο χρόνο αυτό τα μύδια θα ανοίξουν, ετσι θα μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε προσεκτικά απο οτιδήποτε περιέχουν εσωτερικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το υγρό, το οποίο παραμένει απο το βρασμό τους, για την παρασκευή της σάλτσας που θα συνοδεύσει τα μύδια μας.
Υλικα: (για 5 άτομα)
2,5 kgr μύδια, 50 gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 100 gr βούτυρο, 100 ml λευκό κρασί, 100 ml φιμε ψαριού, σέλινο ψιλοκομμένο, χυμός απο μισό λεμόνι, θυμάρι, πιπέρι και τέλος αν θελουμε λιγη μουστάρδα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μύδια (οπως περιγράφηκε στην εισαγωγή)
2. Τα αχνιζουμε στο κρεμμυδι, το σέλινο, το φιμε ψαριού και το λευκό κρασί, προσθέτοντας πιπέρι και θυμάρι.
3. Αφαιρούμε τα μύδια απο το ζωμό και περνάμε το ζωμό απο σητα.
4. Τον "δένουμε" με το βούτυρο και το χυμο λεμονιού και λιγο μουστάρδα προαιρετικά.
5. Αφαιρούμε το ενα απο τα δυο κελυφη των μυδιων και περιχύνουμε με τη σάλτσα του.
Διευκρινιση:Φιμε ψαριου είναι πιο απλά ο ζωμος ψαριού τον οποιο μπορούμε να τον κάνουμε βραζοντας καποια σημεια του σώματος των ψαριων τα οποια δεν τα τρώμε.
COOKINGBLOG(XANTHOPOULOSSTRATOS)