Μπριζολάκια Μπέικον με μέλι και σάλτσα πορτοκαλιού
2020-04-16

Υλικά(για 5 άτομα)
10 μπριζολάκια μπέικον(παντσετα) βάρους 100 gr, 75 gr βούτυρο η μαργαρίνη η λάδι, λιγο κορνφλαουρ, 3 πορτοκάλια, 3 κουταλάκια μέλι, λίγο χυμό λεμονιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Τηγανίζουμε ελαφρά τα μπριζολάκια στο λάδι η το βούτυρο. Αφαιρούμε απο το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά.
2. Κόβουμε τη φλουδα ενός πορτοκαλιου κατα μήκος πολυ λεπτές φέτες και τις βαζουμε για λίγο σε βραστό νερό να μαλακώσουν.
3. Βράζουμε το χυμό του λεμονιού, του πορτοκαλιού και το μέλι και το δένουμε με λίγο κορνφλαουρ και βούτυρο.
4. Περνάμε τη σάλτσα, προσθέτουμε τις λεπτές φέτες πορτοκαλιού και περιχυνουμε τα μπριζολάκια.