Χειροποίητη ζύμη για ψωμάκι Brioche(Μπριος)

2020-04-23
Υλικά: 1 kgr αλεύρι δυνατό, 50-100 kgr ζάχαρη( ανάλογα για που προορίζεται), 40-50 gr μαγιά, 100 gr γάλα, 12-14 αυγά ολόκληρα, 500-600 gr βούτυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα.
2. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός απο το βούτυρο, στον κάδο με γάντζο και δουλεύουμε Καλα μέχρι να ξεκολλάει απο τα τοιχώματα.
3. Έπειτα Ρίχνουμε το βούτυρο(μαλακο) και συνεχίζουμε το δούλεμα σε μεγαλύτερη ταχύτητα για 20 λεπτά μέχρι να "χτυπάει" το ζυμάρι στα τοιχώματα.
4. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για το πρώτο φούσκωμα στους 20-30° C.
5. Ανακατεύουμε πάλι το ζυμάρι και αφήνουμε για δεύτερο φούσκωμα.
6. Έπειτα ξεκούραση στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα. Κόβουμε τη ζυμη και χωριζουμε σε 100 gr και κανουμε στρογγυλα μπαλάκια.
7. Τα τοποθετούμε σε ενα ταψι στο οποιο βάζουμε  απο κατω ενα αντικολλητικο χαρτί και σκεπάζουμε με μεμβράνη  και τα αφηνουμε σε ζεστό μερος η στο φούρνο στους 35-40° C μεχρι να διπλασιαστεί το αρχικο τους μέγεθος.
8. Αλείφουμε με αβγό και ψήνουμε  στους 190-200 βαθμους για 15-20 λεπτά.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε