Μους σοκολάτας

2020-04-07
Υλικα:(για 5 μερίδες) 

α) 575 gr σοκολάτα (κουβερτούρα), 85 gr βούτυρο
β) 10 κρόκους αβγών, 30 gr ζάχαρη 
γ) 10 ασπράδια, 30 gr ζάχαρη και λεμόνι, αλάτι 
δ) 0,5 lt ζωική κρεμα γάλακτος 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν Μαρί μαζι με το βούτυρο.
2. Χτυπάμε τους κρόκους και την ζάχαρη σε μίξερ μέχρι να αφρατεψουν.
3. Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας, φροντίζοντας ετσι ώστε η σοκολάτα να έχει αποκτήσει  θερμοκρασία  Περιβάλλοντος (για να μην ψηθούν οι κροκοι) και ανακατεύουμε με ξύλο.
4. Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη  μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με το μείγμα της σοκολάτας.
5. Έχουμε χτυπήσει ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αναμειγνυουμε πολυ απαλά με το προηγούμενο μείγμα.
6. Τοποθετούμε σε ψυγειο

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα ξύσμα πορτοκαλιού πριν απο την μαρέγκα.


COOKING BLOG(XANTHOPOULOSSTRATOS)

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε