Κανταΐφι

2020-04-08
Υλικά: για (15 μερίδες, 1 ταψάκι)

1 kgr(1000gr) φύλλο κανταΐφι , 250 gr βούτυρο γάλακτος (γέμιση: 250 gr αμύγδαλοψιχα, 50 gr καρύδι, 3 gr κανέλα σκόνη, 1 πρέζα γαρύφαλλο σκόνη).
Υλικά για σιρόπι:( 30-31 γραδα)
1 kgr(1000gr) ζάχαρη, 600 ml νερό, 200 gr γλυκόζη, κανέλα ξύλο, λεμόνι, βανίλια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης και ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι.Το δουλεύουμε ετσι ώστε να ξεμπερδευτουν κάπως τα μαλλιά του κανταιφιου.
2. Κόβουμε το φύλλο σε κομμάτια και τα βάζουμε επάνω στον πάγκο σαν καμπύλη. Γεμίζουμε με τη γέμιση και τυλίγουμε απαλά.
3. Τοποθετούμε σε ταψάκι βουτυρωμενο και αφου γεμίσουμε το ταψάκι βουτυρωνουμε με λιωμένο βούτυρο το κάθε κομμάτι καλά με πινέλο.
4. Ψήνουμε στους 160° C για 90 λεπτά.
5. Μόλις ψηθεί σιροπιαζουμε με κρύο σιρόπι (το σιρόπι μπορεί να είναι και λίγο χλιαρό).

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε