Καλαμαρια Γεμιστά

1 kg Καλαμαρια, 200 gr τομάτες κονκασε, 50 ml χυμό τομάτας, 150 ml ελαιόλαδο, 150 gr κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, 200 gr ρύζι, αλάτι, πιπέρι, ψιλοκομμένος μαϊντανός, λιγο λευκό κρασί, λίγο χυμό λεμονιού, 1 μπουκε γκαρνι( παίρνουμε ενα τούλι η φυλλα απο πράσο και βαζουμε μεσα μυρωδικά που μας αρέσουν και στην συνέχεια το δενουμε με σπάγκο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Καθαρίζουμε τα Καλαμαρια αφαιρώντας τα κεφάλια με τα πλοκάμια τους και στην συνέχεια αυτα που αφαιρεσαμε τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγισουν.
2. Σοτάρουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια, συνεχίζοντας το σοταρισμα, αλάτι και πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το κρασί.
3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τις τομάτες κονκασε, το μπουκε γκαρνι και το μαϊντανό.
4. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για περίπου 15' περιπου και προσθέτουμε αναλαγο νερό για το ρύζι. Ρίχνουμε το ρύζι. Ψήνουμε στο φούρνο για 10'. θα πρέπει να φροντίσουμε ετσι ώστε το ρύζι να 《κρατάει》 δηλαση να μην είναι τελείως έτοιμο.
5. Γεμίζουμε με προσοχή τα ολόκληρα καλαμαρια (φροντίζουμε ώστε να αφήνουμε λιγο κενό χώρο, αφου το ρύζι θα φουσκώσει), Ρίχνουμε απο πάνω τον χυμό τομάτας και το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε σε μετριο φούρνο για 45' περίπου.
COOKINGBLOG(XANTHOPOULOSSTRATOS)