Γύρος χοιρινός με χειροποίητη ζαμπονοσαλάτα-ουγγαρέζα

2020-12-30


Τα υλικά που θα χρειαστούμε: .Μπριζόλες χοιρινές λαιμού

. Πίτες
. Ελαιόλαδο
. Κόκκινο κρασί
. Σκόρδο
. Αλάτι,πιπέρι μαύρο
. Ρίγανη
. Κόκκινο πιπέρι καπνιστό
. Μπούκοβο γλυκό
. Ζάχαρη
. Μπεϊκον
. Κεφαλοτύρι
. Μαγιονέζα
. Ζαμπόν "zwan"
. Κέτσαπ
. Μαγιονέζα 

Για τον γύρο χοιρινό: Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι μαύρο, ρίγανη, πιπέρι κόκκινο καπνιστό, μπούκοβο γλυκό, ζάχαρη. Καθαρίζουμε 2 σκελίδες σκόρδο τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε ανάμεσα απο τις μπριζόλες, ρίχνουμε λίγο κέτσαπ και ανακατεύουμε καλά, έπειτα προσθέτουμε ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το κρέας μας να μαριναριστεί για αρκετές ώρες στο ψυγείο(το καλύτερο είναι για μια ημέρα). Μόλις φτάσει η ημέρα για το ψήσιμο τις βάζουμε σε μια γάστρα η ενα ταψι προσθέτοντας επιπλέον ελαιόλαδο για καλύτερο αποτέλεσμα, και ψήνουμε αρχικά στους 180° βαθμούς με κλειστό καπάκι και στην συνέχεια ανοίγουμε το καπάκι και ψήνουμε για αλλη μισή με μία ώρα στο grill. Τέλος τις βγάζουμε και κόβουμε το κρέας αρκετά λεπτά κομμάτια σαν "χαρτί" και τα παιρνάμε με λίγο ελαιόλαδο απο ενα σχαροτήγανο για να ξεροψήσουμε τον γύρο μας.

Για τις Πίτες: λαδώνουμε ενα τηγάνι και τοποθετούμε τις πίτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Το Ψήσιμο θα πρέπει να γίνει σε μέτρια φωτιά.


Για την χειροποίητη ζαμπονοσαλάτα-ουγγαρέζα: Σε ενα μπόλ προσθέτουμε μαγιονέζα, στην συνέχεια βαζουμε αρκετή ζάχαρη,πιπέρι και κέτσαπ, Τέλος κόβουμε ενα ζαμπόν "zwan" σε λεπτές και τετράγωνες μικρές φέτες και ανακατεύουμε καλά


Για το στήσιμο: Παίρνουμε 3 πίτες και ξεκινάμε με την Σως κάτω κάτω στην συνέχεια προσθέτουμε το γύρο και απο πάνω ξεροψημένο μπεϊκον και κεφαλοτύρι, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και στην δεύτερη πίτα σκεπάζοντας με την τρίτη. Κόβουμε τρίγωνα κομμάτια και..... ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!! 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε